Ανακάλυψε 3 λόγους που εγκαταλείπεις τους στόχους σου!

Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσω με το «οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε στόχους αλλά συνήθως τους εγκαταλείπουμε». Δυστυχώς όμως θα πρέπει να ξεκινήσω κάπως έτσι: οι περισσότεροι από εμάς δεν βάζουμε στόχους.

Το να θέτεις στόχους είναι βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιήσεις όσα επιθυμείς, και εκεί ακριβώς έγκειται η διαφορά. Το να πεις θέλω μια καλύτερη δουλειά δεν είναι στόχος αλλά όνειρο. Για να κάνεις το όνειρο αυτό πραγματικότητα υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να κάνεις ώστε να οδηγηθείς στην εκπλήρωση της επιθυμίας σου. Χωρίς δράση το όνειρο δεν μπορεί να γίνει στόχος.

Ακόμη και τότε όμως, που έχουμε στο μυαλό μας ένα σχέδιο ώστε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας, έχουμε δηλαδή θέσει τον στόχο μας, αργά ή γρήγορα τον παρατάμε! Οι λόγοι που συμβαίνει είναι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα από εμάς. Βρες παρακάτω μερικούς από τους συνηθέστερους, μπορεί ένας από αυτούς να υπήρξε αιτία να εγκαταλείψεις κάποιον στόχο σου.

1. Που πήγε η πειθαρχία;

Πειθαρχία σημαίνει να μπορείς να επιβάλλεσαι στον εαυτό σου. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτεί πολλή εξάσκηση.

Για να πετύχεις έναν στόχο χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο αλλά και πολλή δουλειά. Ίσως πρέπει να ξυπνάς νωρίτερα το πρωί ή να μην παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου εκπομπή. Οι δραστηριότητες αυτές είναι «επώδυνες» για τον εαυτό μας. Κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε (πρωινό ξύπνημα) ή αποχωριζόμαστε μια αγαπημένη συνήθεια (εκπομπή). Για τον λόγο αυτό ο εγκέφαλος μας πρόκειται να σκαρφιστεί τις πιο απίθανες δικαιολογίες ώστε να μας εμποδίσει. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξασκήσουμε την πειθαρχία μας και να μην παρασυρθούμε.

Για πολλούς αυτό είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάπνισμα. Η διακοπή του εξαρτάται από το πόσο πειθαρχημένος είσαι ώστε να μην μπεις στον πειρασμό να καπνίσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα όταν θέτεις έναν στόχο η επιτυχία του εξαρτάται από το πειθαρχημένος είσαι ώστε να κάνεις ότι χρειάζεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Αυτοί οι άλλοι

Δυστυχώς  πολλές φορές κρεμόμαστε από τα λόγια των άλλων αναζητώντας επιβεβαίωση. Κι όταν αυτοί οι άλλοι μας γεμίζουν αρνητική ενέργεια γίνονται οι καταστροφή μας.

Σταμάτα λοιπόν να περιμένεις από τους άλλους, είσαι απόλυτα ικανός να τα καταφέρεις με τις δικές σου δυνάμεις και κίνητρα. Όταν παρατάς τον στόχο σου μόνο και μόνο επειδή κάποιος σου είπε πως δεν θα πετύχει καταδικάζεις τα όνειρα σου. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως αυτοί οι άλλοι είναι συνήθως οικογένεια, φίλοι συγγενείς, άτομα που η γνώμη τους μετράει για εμάς.

3. Ο εαυτός σου

Συνειδητοποιείς ότι σαμποτάρεις τον εαυτό σου; Πόσες φορές εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις; Ξέρω, άπειρες! Όλοι το κάνουμε κι ας μην το παραδεχόμαστε. Και όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος σου τόσο περισσότερο ενισχύεται η πεποίθηση αυτή.

Όπως λέω πάντα κάνεις δεν πρόκειται να πιστέψει σε εσένα αν δεν το κάνεις εσύ πρώτα. Και δεν έχει σημασία πόσο ταλέντο έχεις, ούτε πόσες χρυσές ευκαιρίες σου προσφέρονται, αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποτυγχάνεις συνεχώς. Το mindset είναι βασικό και αποτελεί το όπλο που θα σε βοηθήσεις να κατακτήσεις τους στόχους σου.

 

Αν ταυτίζεσαι έστω και με ένα από τα παραπάνω είναι ώρα να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου. Πίστεψε ότι μπορείς και το αξίζεις, μην ακούς τους άλλους και πειθάρχησε τον εαυτό σου. Αργά η γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι όλα εξαρτώνται από την θέληση και την αφοσίωση σου. Ένας άνθρωπος με μέτριες ικανότητες αλλά προσήλωση στους στόχους του καταφέρνει πολλά περισσότερα από έναν πολυτάλαντο άνθρωπο που δεν πιστεύει στον εαυτό του.

Stay tuned at @orenda.gr


Διώξε το στρες και τις αρνητικές σκέψεις με τον κανόνα 90/10! Μάθε περισσότερα εδώ.