Επιτυχημένες Πωλήσεις: Βρες το μαγικό κουμπί

Θέλεις να κάνεις του υποψήφιους πελάτες σου να ξετρελαθούν με το προϊόν σου; Βρες το μαγικό κουμπί και οι επιτυχημένες πωλήσεις θα είναι δεδομένες!

Τι είναι το μαγικό κουμπί;

Το επονομαζόμενο Hot Button Close είναι μια από τις πιο ισχυρές μεθόδους κλεισίματος μιας πώλησης. Σύμφωνα με τον guru των πωλήσεων Brian Tracy το 90% μιας αγοραστικής απόφασης καθορίζεται από το 10% των χαρακτηριστικών του προϊόντος. Αυτό σημαίνει πως αν βρεις ποιο χαρακτηριστικό είναι το hot button του εκάστοτε πελάτη και το διαχειριστείς σωστά έχεις την πώληση στο τσεπάκι σου.

Κάθε φορά που θα πατάς το κουμπάκι αυτό ο πελάτης θα θέλει να αποκτήσει το προϊόν σου ακόμη περισσότερο! Και πίστεψε με αυτό θα κάνει την ζωή σου πολύ πιο εύκολη! Ξέχνα τις ατελείωτες επισκέψεις και τα ατέρμονα τηλέφωνα χωρίς αποτέλεσμα, κάθε φορά που επικοινωνείς με τον πελάτη σου είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις περισσότερες πληροφορίες για το hot button του.

Πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Τώρα πια οι πελάτες είναι πιο υποψιασμένοι και δεν αποκαλύπτουν αμέσως το ευαίσθητο σημείο τους, γι’αυτό η ανάγκη να κάνεις τον πελάτη να αρχίσει να μιλάει είναι επιτακτική. Μόνο αν κάνεις ερωτήσεις  θα βρεις εύκολα και γρήγορα το στοιχείο αυτό που θα κλείσει την πώληση σου. Αυτός είναι και ένας αποτελεσματικός τρόπος να ξεκολλήσεις από τον κλασικό μονόλογο της πώλησης και να περάσεις στην συζήτηση.

Για παράδειγμα πουλάς πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός κλάδος. Οπότε βήμα πρώτο: ξεκινάμε κάνοντας ερωτήσεις στον πελάτη.

  • Ποια εταιρεία χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή;  – Τάδε.
  • ….
  • Τι πρόγραμμα έχετε; – Τάδε λεπτά, μηνύματα, MB.
  • ….
  • Καλύπτει άλλα μέλη της οικογένειας;  – Την σύζυγο
  • ….
  • Τα παιδιά χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο; – Ναι, αλλά δεν θα με ενδιέφερε κάποιο πρόγραμμα. Είναι μικρά και επειδή το σχολείο είναι μακριά το έχουν μαζί για να τα βρίσκουμε.

Ωπα! Εδώ είμαστε. Βήμα δεύτερο πατάς το μαγικό κουμπί.

  • Η εταιρεία μας σας παρέχει μια ειδική υπηρεσία προστασίας των κλήσεων, SMS και αναζητήσεων στο διαδίκτυο για την ασφάλεια των παιδιών. Μάλιστα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα προνόμια του οικογενειακού πακέτου επικοινωνίας το οποίο περιλαμβάνει….

Αυτό ήταν! Τώρα πατάς το μαγικό κουμπί όσο περισσότερο μπορείς μέχρι να ολοκληρώσεις την πώληση.

Οπότε από τώρα και στο εξής σε κάθε σου επίσκεψη σε υποψήφιο πελάτη έχεις έναν στόχο: βρες το hot button του ή αλλιώς το μαγικό κουμπί που θα του προκαλέσει τα κατάλληλα συναισθήματα ώστε να προχωρήσει στην αγορά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε αυτή την μέθοδο σε συνδυασμό με άλλες ώστε να επιτύχεις την πώληση ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα!

 


Ανακάλυψε 7 τρόπους για να αναδείξεις την επιχείρηση σου από τον ανταγωνισμό εδώ.