Πως να χρησιμοποιήσεις τα newsletters στην επιχείρηση σου!

Τι είναι τα newsletters?

Εάν χρησιμοποιείς email το πιθανότερο είναι ότι ήδη γνωρίζεις τα newsletters. Φυσικά αναφέρομαι στα διαφημιστικά email που λαμβάνεις από διάφορες εταιρείες σχετικά με νέα προϊόντα, προσφορές, διαγωνισμούς κλπ.  Τα newsletters είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να επικοινωνεί μια επιχείρηση το μήνυμα της στοχευμένα στους καταναλωτές.

 

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα newsletter?

Είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση να παραμένει σε επικοινωνία με το κοινό της. Λαμβάνοντας υπόψιν πως οι περισσότεροι από μας χρησιμοποιούμε ενεργά κάποιον λογαριασμό email διαπιστώνουμε ότι τα newsletters είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την κάθε επιχείρηση. Γιατί όχι και για την δική σου;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές πλατφόρμες τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στείλεις newsletters και μάλιστα πολλές από αυτές είναι δωρεάν! Μια πολύ δημοφιλής και δωρεάν πλατφόρμα είναι το mailchimp. Απλό και λειτουργικό σου προσφέρει πολλά εργαλεία για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα εντυπωσιακά newsletter συμπεριλαμβάνοντας κείμενο, εικόνες αλλά και βίντεο. Ουσιαστικά δημιουργείς μια ή περισσότερες  λίστες με emails επαφών  (subscribers), σχεδιάζεις το newsletter και το στέλνεις. Η διαδικασία σχεδιασμού έχει απλοποιηθεί και ενδείκνυται για όλους τους χρήστες χώρις να υπάρχει η ανάγκη κάποιας εξειδικευμένων γνώσεων.

 

Που θα βρω επαφές;

Τώρα φυσικά θα αναρωτιέσαι που θα βρεις τις επαφές για να δημιουργήσεις την λίστα σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συλλέξεις επαφές, σημαντικό είναι να έχεις την συγκατάθεση των ατόμων στα οποία θα στείλεις newsletters. Έτσι ο πιο απλός τρόπος είναι να ζητήσεις την διεύθυνση email των πελατών σου! Ζήτησε τους να εγγραφούν στο newsletter από την ιστοσελίδα της επιχείρησης  ή την σελίδα της στο facebook. Εάν έχεις κατάστημα μπορείς να τους το ζητήσεις προσωπικά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δώστε τους ένα κίνητρο για να εγγραφούν, όπως μια μικρή έκπτωση ή ως τρόπο συμμετοχής σε κάποιον διαγωνισμό.

Περιεχόμενο

Όσον αφορά το περιεχόμενο κράτησε τις ισορροπίες επιλέγωντας θέματα που θα ενδιαφέρουν το κοινό σου. Μην το βομβαρδίζεις με συνεχή διαφημιστικά μηνύματα αλλά διατήρησε τα προωθητικά emails σε χαμηλότερο επίπεδο συχνότητας. Έτσι θα προσφέρεις στο κοινό σου περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει και θα αυξήσεις τις πιθανότητες να ανοίξουν τα email που αποστέλεις.

Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις για το περιεχόμενο των newsletter σου.

  • Εκπαιδευτικό περιεχόμενο, συμβουλές και tips
  • Κάποιο ενδιαφέρον event, workshop ή σεμινάριο που οργανώνεις και στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν
  • Τα νέα της επιχείτησης σου
  • Πρόσφατες και ενδιαφέρουσες έρευνες ή στατιστικά σχετικά με τα προϊόντα-υπηρεσίες ή την επιχείρηση σας
  • Διαγωνισμοί και giveaways
  • Αναφορά για κάποια επερχόμενη έκπτωση και κάποιο bonus για τους πρώτους που θα πραγματοποιήσουν αγορές

Με γνώμονα τις επιθυμίες των πελατών σας δημιουργήστε περιεχόμενο που θα τους ενδιαφέρει και θα τους ικανοποιεί, έτσι θα δώσετε αξία και θα αυξήσετε τα clicks στα newsletters σας.

Αποτελέσματα

Στις περισσότερες πλατφόρμες μπορείς να δεις και τα στατιστικά στοιχεία της εκάστοτε καμπάνιας, πόσοι άνοιξαν το κάθε newsletter, πόσοι έκαναν κλικ σε κάποιον σύνδεσμο μέσα σε αυτο κ.λ.π. Έτσι έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις την αποτελεσματικότητα όσων στέλνεις και παράλληλα να βελτιώνεις το περιεχόμενο για να επιτύχεις μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό σου!

Μην καθυστερείς λοιπόν! Δοκίμασε τις δυνατότητες που σου προσφέρουν τα newsletters!

Για να κάνεις εγγραφή στο mailchimp πάτησε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας!